Scottish Fold & British Shorthair Sahiplendirme 2018

Scottish Fold & British Shorthair Yavru Kedi 2018 Türkiye
     

Kedi Severler Dikkatine :)

Merhabalar Scottish Fold & British Shorthair KEDİ PERİSİ & KediZade ailesinin dünyasına hoş geldiniz. İletişim için 0507 466 4209 nodan bizlere ulaşabilirsiniz. Cins Kedi ve Kedilerle ile ilgili her konuda ''Türkiye' deki cins kedi fiyatları istatistiklerini , sahiplendirenler , cins kedi satın almak isteyenlere tavsiyeler öneriler, sahiplendirme yapanlar yada kedi satış ilanları olan evcil satış gibi sitelerde muhtemelen birçok kedi sahiplendirme için ilan görüyorsunuz , cins kedi sahiplenme de dikkat etmeniz gerekenler, Safkan british Shorthair nasıl olmalıdır ? Safkan Scottish Fold nasıl olmalıdır vb kısacası kediler ile ilgili herkonuda '' bizleri çekinmeden arayarak bilgi alabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle ..

19 Şubat 2018 Pazartesi

Scottish Fold Kedi Satın alırken DİKKAT

Scottish Fold Kedi Satın alırken DİKKAT
Özellikle yazacaklarımı tüm kedi edinmek isteyen ailelerin dikkatle okumasını arzu ediyorum.
Profesyonel bir üretici WCC ( World Cat Congress ) üyesi kedi federasyonlarına bağlı DERNEKLERe üyedir. Bu tür dünya çapında ortak kurallara sahip ve hayvan refağını önde tutan dernek üyesi profesyonel üreticiler belirlli kurallar doğrultusunda kedilerini üretmek zorundadırlar. Uymaları gereken kurallar ;
  • Ebeveyn kedilerin herşeyden önce zamanında ve gerekli aşı takvimi ile sağlıklarını korumak zorundadır.
  • Irksal özellikleri tam anne babadan bebekler üretmek zorundadır.
  • Ebeveyn kediler genetik problemlerinden uzak kediler olmak zorundadır.
  • Yeterli beslenmeleri için doğru ve profesyonel gıdalarla kedilerini beslemelidirler, barınmaları asla kafeslerde olamaz . Kedileri birey olarak kabul ederler. Kedilerin refağı yaşam koşulları yapılarına uygun olmalıdırç
  • Dünyaya gelen yavrularınıda doğru ailelere yerleştirmelidir.
Yurtdışında tüm ülkelerde bu prensiplerle üretim yapan breederlarda kedilerin ve yavru kedilerin fiyatları minimum 600 dolardan başlar. Kedinin ırksal kalitesi yükseldikçe bu fiyat 2500 -3000 dolarlara kadar çıkar. Bunların içerisinde sergiler ( KEDİ SHOWLARa katılmış ırk standartları onaylanmış ebeveynlerin refahı ve ıslahı için harcamalardan dolayı rakkam gittikçe yükselebilir. ) 
ANCAK !!!
Özellikle Ukrayna, Moldova, RUsya, ROmanya vb ülkelerde HAYVAN PAZARLARI bulunmaktadır. Bu hayvan pazarlarında yavrular 30 $ - 50 $ arasındadır. Aşıları yoktur, hangi ırk ne ile eşleştirilmiş ispat eden hiçbir belge yoktur. Birçok kedi pazar tezgahlarında domates , patates gibi sahip beklerler. Tamamen aşısız ve savunmasız dış dünyadaki hastalıklara açık bu ortamlarda kediler satılır. Özellikle fold kediler her ülkede popülerdir. Genelde anne babası fold olma ihtimali çok yüksek bu yavru kediler genetik ve fizyolojik olarak bir çok hastalığıda beraberinde taşırlar.
YİNE !!!
özellikle ülkemizde ve Avrupa ülkelerinin birçoğuna bu saydığım hayvan pazarlarının olduğu ülkelerden yavru kedileri 30-50 $ a toplayıp , illegal yollardan sokan ve sizlere daha uygun fiyatlara 800-1000 TL gibi öneren  simsarcılarda bulunmaktadır. Çete gibi çalışan bu kişilerden hiç anlamadan genetik sorunlu yada ırksal özellikleri düşük standartlı yada kedilere has virüs ve bağışıklı sistemini çökerten hastalıklarla enfekte olmuş yavrulardan almanızda mümkündür ! 
Yine yurtdışından bazı kişilerle bağları olan kişiler , arkadaşımın kedisi yada en güzel kedileri sizin içip seçip getiriyoruz gibi sözlerle ırk standartı düşük birçok kediye dünya para vermenize sebep olabilirler !
Yurtdışında üstün standart kedi üreten kişiler yavrularına aile bulmak için kimseyi aracı koymazlar . Kendilerinin rezerve listeleri vardır. Bazen bir üreticiden kedi almanız en az 2 yıl sıra beklemenizle mümkündür. Size gelecek olan kedi en maximum 300-400 dolarlık kedi olacaktır ve siz bu kedilere 1000-1500 $ odeyeceksinizdir. 
 Genetik problemli ve ırk standartı düşük bu kedileri sizlere satmak isteyecekleri için inanılmaz güzel sözlerle kedileri öveceklerdir. 
2009 yılında tesadüfen yasmincats ismi ile profesyonel Scottish Fold ve British Shorthair ırkı ile ilgilenmeye başladığım günden günümüze ve özellikle DKED DÜnya Kedi Irkları DErneği yönetiminde görev almam sebebi ile birçok şikayetin yer aldığı çaresiz insanların imdat telefonları ile karşılaştığımız için özellikle sizleri uyarmak istiyorum. 
Yurtdışında satın alınabilecek safkan sağlıklı ırk standartları uygun kediler 600 $ dan başlar. Burda size bu tarz kişilerin önerecekleri 800-1000 TL gibi fiyatlar asla ve asla profesyonel breederlardan olmayacaktır. Muhtemelen hayvanların sömürüldüğü belkide annelerin sürekli doğurtulup pazarlarda elma armut gibi satıldığı HAYVAN PAZARLARINDAN olacaktır.
Yİne üretimin zorluğu ve kolay para peşinde olan SİMSARCILAR ise sizlere yurtdışında en özel ırkı seçip getireceğiz biz bu işi biliyoruz dediklerinde emin olun tam sizin gibi bir müşteri arıyorlardır. Çünkü onlar için kedi sevgisi görüntüsü altında tek amaç PARA KAZANMAKTIR. 
Ülkemizde aktif catteryler yani profesyonel uluslararası hakemlerce ırk standartları sorgulanmış ve üstün özelliklere sahip dünyanın en büyük üreticilerinden alınmış üreticilerin damızlık olarak adlandırdığı 1000 lerce euro değerinde onlarca kedi sahibi ve profesyonel breederler yani üreticiler bulunmaktadır. Düzenlediğimiz uluslararası yarışmalarda birçoğunun kedisini görme fırsatı buldum. Ancak bu yarışmalarda birkaç kedisi ile katılığ resim çektirip çirkin pazarlarında bizlere benzer görüntü çizmeye çalışanlarıda tecrübe ettik.
Herşeyden önce WCC üyesi bir federasyona bağlı olduğunu iddaa eden kişiyi derneklerinden sorgulayın. Kişinin bir derneğe üye olması düzgün bir üretici olduğu anlamına gelmez. size vereceği yavrunun anne babasını derneklerinden sorgulayın. Kayıtlımı ebeveynler  ? gerçekten kedinin anne babası secereli olsada bebeğe secere verecek mi ? YOksa yavru farklı yollardan mı edinildi. 
Kişinin cattery kedi evi lisansı olabilir . AMa kedievi aktif mi ? yoksa sadece üyeyim ve kedievim var denebilmesi için açılmış vitrininde kedi almak isteyenlere güvenilir bir reklam amaçlı ismini kullanacağı yada kullandığı bir kedievimi. 
Oldukça büyük bir arz-talep dengesi üzerine kurulu kedi sahiplenme konusu ülkemizdeki idealist az sayıda üretici tarafından karşılanamamaktadır. Yıllardır bilgi ve parasını üstün kediler almaya ve güzel bir kan yakalamaya çalışmış idealist üreticilerlede ülkemizdeki safkan ırklara talebi karşılamak mümkün olmamaktadır. Çok az sayıdaki evde kedi üreten idealist dernek bazlı üreticilerin içerisine art niyetli kişiler girmek istemiştir. 
Sİz kedi edinmek isteyenlere güven vermek amaçlıda vitrinlerine birkaç kedi koyarak illegal yurtdışından kediler getirerek el altından da satmaktadırlar. İnternette web siteleri dahi yapmışlar ve kedi alacak kişileri ciddi şekilde sömürmektedirler.
Bizce en güzeli evsiz kedileri sahiplenmenizdir. Ancak ırk bir kedi istemeniz durumunda ise güvenebileceğiniz tek yer gerçek cattery ve kedievi olanlar YANİ TÜM BEBEKLERİNİ SECERELİ bir şekilde sizlere teslim edenlerdir. Yurtdışında birçok gerçekliği bile olayan uyduruk dernekler vardır. BUnların secereleri ehemmiyetsizdir. FIFE WCF CFA ICFA ROLANDUS TICA ve Avrupa birliği ülkelerindeki büyük dernekler WCC üyesi federasyonlar hariç secerelere güvenmeyin yıllarca TÜrkiye'de sahte secerelerle kişileri mağdur ederek kedi satan yabancı uyruklu kişiler söz konusu idi. Şimdide gerçekmi bilinmeyen sözde derneklerden yılda binlerce kedi secereli diye ülkemizde satılmaktadır.
Herhangi bir çekincesi sorunu olmayan düzgün bir üretici secerelerini TICA & CFA gibi WCC üyesi federasyonlardan Amerika üzerinden yada  ülkemizdeki WCF derneklerinden çıkarabilir. Prensip olarak tüm dernekler WCF ye bağlıdır. Eğerki bir kişi TÜrkiye'de kedisine secere çıkarmıyorda Ukrayna gibi bir ülkede ne olduğu belli olmayan bir dernekten secere veriyorsa :))) DİKKATLİ olun lütfen. Hangi kurallara göre dernek yada gerçekten dernek mi ? 
Sonuçta verilen paradan daha önemlisi bir kedi edindiğinizde ailenizin bireyi oluyor. Çocuklarınızdan bir farkı olmuyor. Onun acısı sağlığı emin olun parayla ölçülemeyecek kadar değerli. Kaybının dile getirmesi zor olan ölmesi durumunda yıkımını ALLAH kimseye yaşatmasın.
BOL ŞANSLAR  !

LÜTFEN DİKKAT !
http://www.kokpit.aero/kedi-kacakcilari
Ülkemizde ırk kedilere gösterilen arz neticesinde heryıl illegal yollardan binlerce kedi sokulmaktadır. Birçok hastalık ve genetik probleme sahip bu kedileri ülkemize getiren bu tür kişiler ve yerlerden aldığınız her yavru bir sonrakininde aynı şekilde sömürülmesi için vesile olacaktır.
Lütfen alacağınız kedinin güvenilir bir yerden mi olduğunu kişilerin kendileri için yazdıkları sözlerden değil bizzat araştırarak sizler karar veriniz.
Kaynakçalar:
http://www.kediperisi.com/british-shorthair-kedi-alirken-dikkat-
http://www.kokpit.aero/kedi-kacakcilari
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/28702634.asp
http://beyazgazete.com/haber/2014/10/15/gumruk-ekipleri-bavulda-yavru-kedi-buldu-2401420.html
http://www.milliyet.com.tr/yavru-kedi-kopek-kacakciligi/gundem/gundemdetay/04.07.2011/1410193/default.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder